بررسی پارامترهای موثر در رطوبتزن در یک چرخه نمکزدایی رطوبتزنی – رطوبتگیری در دامنه شوریهای مختلف آب |
کد مقاله : 1598-ISME2025 |
نویسندگان |
شروین ابویی کوچکسرائی، محمد بهزادی ساروکلائی، محمدحسن سعیدی * دانشگاه صنعتی شریف |
چکیده مقاله |
سیستمهای نمکزدایی با استفاده از فرایندهای رطوبتزنی-رطوبتگیری به دلیل ساختار ساده و توانایی کارکرد با آب همراه با شوری زیاد و همچنین به عنوان فناوری مناسب برای مناطق دورافتاده که نیاز به آب شیرین دارند، مشهور و متداول هستند. این مطالعه، یک بررسی عددی با تحلیل ترمودینامیکی، شامل انتقال گرما و جرم در یک دستگاه رطوبتزن بسترآکنده به همراه یک واحد پمپ حرارتی را ارائه میدهد. از آنجایی که هوای خروجی از رطوبتزن معمولاً به حالت اشباع کامل نمیرسد، مدل پوپ برای طراحی این دستگاه به کار گرفته میشود. اثرات نسبت دبی جرمی و همچنین قطر رطوبتزن به عنوان یکی از مشخصههای ابعادی رطوبتزن، در سطوح مختلف شوری بر عملکرد حرارتی دستگاه، مانند نسبت بهره خروجی، نسبت بازیابی و مقدار تولید آب شیرین بر اساس مدل ترمودینامیکی و رویکرد پوپ تحلیل شدهاست. تحلیل پارامتری نشان داد که سیستم پیشنهادی دارای نسبت بهره و تولید آب شیرین به ترتیب برابر با 2.42 و 15.156 کیلوگرم بر ساعت است. |
کلیدواژه ها |
سیستم رطوبتزنی-رطوبتگیری، بسترآکنده، آب شیرین، نمکزدایی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |